Articole » Editorial » Cabinet de psihologie online

Cabinet de psihologie online

Cabinetul online a aparut in urma numeroaselor mesaje si solicitari online. Multe persoane, in special din afara tarii sau din localitati mici sau izolate, care nu au acces la o forma de interventie psihologica sau psihoterapeutica au cerut de-a lungul timpului ajutor, atat pentru ei insisi, pentru cuplul din care fac parte cat si pentru copiii sau adolescentii lor. Am constatat ca pentru un psiholog, un mesaj este necesar sa respecte anumite reguli: sa fie spontan, sa fie limitat ca timp, sa faca abstractie de tasta „delete”. Corespondenta prin mail nu era satisfacatoare si eficienta intrucat lipsea contactul direct. Urmatoarea tentativa a fost pe forum direct dar, din pacate, pe forum nu exista confidentialitate si nici o motivatie corespunzatoare astfel incat desi cuprinde aspectul de relatie (psihologul fiiind prezent in timp real), lipseste aplecarea spre o autocunoastere profunda, aspectele psihologice puse in joc in cadrul unei relatii tip forum fiind mai mult cognitiviste. In acest context ideea de a imbina mailul cu forumul ca forme de comunicare a aparut cu usurinta. Depasind (partial) aspectele tehnice, pentru care nu avem pregatirea necesara, am optat pentru un sistem de chat in cadrul unui cabinet virtual. Experienta a fost surprinzatoare, timp de 2 ani acest cabinet a fost testat in diferite ipostaze si s-a ajuns la o formula care desi stim ca nu este cea definitiva, este functionala. Ramane ca impreuna cu viitorii nostri pacienti sa o perfectionam.

Cabinetul online CPAP

Se adreseaza :

persoanelor care locuiesc in tari in care limba vorbita este diferita de limba romana, limba materna. Este cunoscut faptul ca o relatie psihoterapeutica este mai dificila in alta limba decat in cea materna.
persoanelor care prefera sa abordeze relatia cu un psihoterapeut in limita mai impersonala a virtualului.
persoanelor care au dificultati in a se deplasa sau calatori.
persoanelor care locuiesc in orase mici si sate in care nu poate sa functioneze un cabinet de psihoterapie.
Ceea ce constituie elementul unic al acestui cabinet este introducerea unui cadru in spatiu virtual. Aceasta inseamna ca navigatorii vor trebui sa stabileasca cu psihologul lor un contract stabil, discutat de ambele parti.

Un alt avantaj al cabinetului sunt costurile reduse si posibilitatile variate de plata, inclusiv de pe card.

Ideea unui cabinet online de psihologie a adus impreuna psihologi cu practica in domeniu, formati in scoli de psihoterapie - psihanaliza si psihodrama. Fiecare psiholog are o camera a lui, in care sunt posibile sedintele, in baza unui programari. Confidentialitatea este asigurata la fel ca si in cazul oricarui tip de interventie psihologica.

Cabinetul online nu se poate constitui intr-un substitut al cabinetelor de psihoterapie si nici nu este un serviciu de consiliere. Putem spune ca activitatea de consiliere online este specifica si strict diferita de toate celelalte tipuri de activitate psihologica constituindu-se intr-o psihologie virtuala cu scopul intelegerii a ceea ce se intampla in campul psihologic al unei persoane.

Lansarea cabinetului online este un prilej de meditatie asupra posibilitatilor autentice oferite de spatiul virtual in care va invitam, cu promisiunea ca, in timp, toate aceste cautari se vor imbunatati.

Modalitate de lucru:

Pe site-ul nstru http://www.centrupsihologie.ro/ exista in dreapta sus o fereastra care contine linkul spre aplicatia online. Utiliatorul isi face un const si stabileste o programare si o programare de rezeva, terapeutul ii confirma si la data si ora stabilita se intalnesc in camera de chat a terapeutului.

Psiholog Claudiu Ganciu

Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta