Articole » Copii 1-2 ani » Comportament si dezvoltare

Comportament si dezvoltare

In jurul varstei de un an copiii copii incep sa isi modifice modul de a mananca, modul de a se intelege cu cei din jur, scopurile pe care le urmaresc si modul in care privesc propria persoana si pe cei din jur.

Dupa ce au implinit un an incep sa realizeze ca sunt fiinte umane cu idei si dorinte proprii.

Aceasta perioad de individualizare naste primele revolte impotriva dumneavoastra. Copiii va spun pur si simplu "nu"prin cuvinte sau prin comportament, chiar si atunci cand este vorba de lucruri care le plac. Procesul de separare intre conceptii incepe in aceasta perioada si este absolut necesar pentru maturizarea copilului, oricat ar fi de greu pentru parinti.

La varsta de un an copiii sunt extrem de pasionati pentru a explora totul in jur, isi baga nasul in fiecare coltisor, degetele in despartiturile dintre mobile, trag de mese sau orice altceva care nu este bine fixat, dorind sa deplaseze fiecare obiect de la locul sau. Copii se catara pe orice, baga lucruri mai mici in interiorul celor mai mari si apoi invers, arunca obiecte in toate partile dupa care le privesc satisfacuti. Efectiv, nimic sau nimeni nu ramane necontrolat.

Curiozitatea este o modalitate de invatare, copilul afla lucruri noi despre marimea, forma si capacitatea de miscare a lucrurilor care le manuieste. Aceasta explorare continua si neobosita, este un semn de inteligenta.

Chiar daca este foarte obositor pentru dumneavoastra trebuie sa fiti in permanenta atenti si sa va asigurati ca este in siguranta si ca aceste experiente sunt benefice cresterii si dezvoltarii sale.

Primul an de viata repre zinta si momentul de debut al limbajului. Copilul vostru nu vorbeste inca, dar acumuleaza cuvinte in memorie. Este foarte important pentru el sa-i vorbiti cat mai des, sa comentati actiunile pe care le are si lucrurile din viata cotidiana intr-un limbaj simplu, precis si clar. Puteti de asemenea, sa incepeti sa-l invatati denumirea partilor corpului, pe propriul sau corp.


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta