Articole » Copii 2-3 ani » Comportament si reactii

Comportament si reactii

Copilul este curios sa afle cum functioneaza fiecare lucru desi inca nu are destula indemanare pentru a realiza acest lucru in siguranta si fara a se accidenta. De aceea va petrece cea mai mare parte a timpului explorand mediul si persoanele din anturaj.

La aceasta varsta copilul invata care sunt termenii relatiei lui cu celelalte persoane si incepe sa-si controleze pornirile. In timp ce se poate controla foarte bine cu alte persoane, tie, ca parinte, iti poate rezerva cea mai mare parte a acceselor de personalitate. Pe de alta parte, faptul ca nu investeste usor incredere in alte persoane il poate face sa fie rezervat in lipsa dumneavoastra.

Treptat, la aceasta varsta, incepe sa se micsoreze frica de separare fata de parinte, dar este posibil sa va confruntati cu accese de plans in primele zile de gradinita. Este normal pentru copil sa reactioneze cu retinere sau confuzie la schimbarea de mediu.

Copilul are la aceasta varsta o fantezie debordanta, poate crea in imaginatia sa personaje si evenimente fictive, unele stabile si speciale, altele variabile de la zi la zi. Se poate de asemenea atasa de o anumita jucarie.

Copilul va trece usor de la real la fantastic, uneori insista ca e un anumit personaj sau animal si se comporta ca atare
Selecteaza cu grija sursele informative la care are acces copilul, inregistreaza si reproduce aproape tot, iar anumite filme pot fi prea violente pentru un copil de 3 ani.


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta