Articole » Cu copilul la psiholog » Cu copilul la masa

Cu copilul la masa

Masa luata impreuna ar trebui sa fie pentru intreaga familie un moment in care membrii “mari sau mici” fac acelasi lucru in acelasi timp. Este un prilej pentru o relatie atat in cuplu cat si cu copii, dar si un moment simbolic important de acceptare si de egalitate in care copilul simte ca face parte din familie, ca este si el intr-un fel “ca mama sau ca tata”.

Din pacate, de multe ori, familia sare peste acest moment din multiple motive: fie parintii vin tarziu acasa si astfel orele de masa nu coincid, fie atunci cand copii sunt mai mici acestia mananca altceva decat meniul adultilor.

Se obtine in acest fel niste copii care vad in momentul mancarii doar un moment “obligatoriu”, de rupere de la cea mai placuta activitate si anume joaca. Copii doresc si cauta de cele mai multe ori compania parintilor si ar fi mai mult decat incantati sa participe si ei la acest moment al zilei.

Chiar daca munca si activitatile zilnice ne tin departe de copii, masa poate fi un prilej bun de a afla ce mai fac copii nostri, cum gandesc, ce mai simt, de a le transmite valori si “sfaturi parintesti”, iar daca copilul este inca mic de a le transmite prin exemplul personal cum se mananca si ce mananca parintii.   

Catalina Hetel, Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta