Articole » Copii 3-6 ani » Alimentatia » Deprinderi pentru mai tarziu

Deprinderi pentru mai tarziu

Dupa varsta de 3 ani alimentatia copilului devine foarte asemanatoare cu cea a adultului. Cu toate acestea trebuie sa tineti cont de faptul ca organele sale fragile nu pot digera la fel ca organele unui adult. In consecinta alimentatia trebuie sa fie prudenta apropos de alimentele greu digerabile ca grasimi, prajeli si alte alimente cu multe E-uri.

Si in aceasta perioada se formeaza obiceiurile alimentare de mai tarziu, deci mare atentie la orarul meselor.

Copilului la aceasta varsta nu trebuie sa-i lipseasca in nici o dimineata cana de lapte. Nu trbuie lasat sa consume dulciuri rafinate in exces, ele putand fi inlocuite cu fructe sau compoturi.

Mancarea copilului este bine sa fie cat mai variata respectiv lactate, branzeturi, carne, oua, zarzavaturi fructe, preparata normal (nici dietetic,dar nici exagerat cu grasimi si prajeli multe).

Pentru formarea deprinderii de a manca singur si corect, parintii au un rol deosebit de important, dat fiind faptul ca sunt imitati de copii.

Copiii vor fi obisnuiti treptat sa se spele singuri pe maini, sa foloseasca singuri tacamurile, sa sestearga la gura si chiar sa stranga propriile farfurii.

Aceasta este varsta la care copilul nu are voie sa "sara peste mese", pentru ca acum se pot instala afectiunile gastrice ce pot deveni grave mai tarziu.


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta