Articole » Copii 6-11 ani » Dieta scolarului

Dieta scolarului

De la aceasta vârsta copilul are nevoie de produse animale bogate în proteine, cum sunt carnea si produsele de carne (100-130 g/zi), laptele (500 ml/zi), brânzeturile (20-30 g/zi), un ou pe zi. Grasimile animale vor fi consumate sub forma de unt, smântâna, frisca, ele alcatuind 25-30 g/zi, iar cele vegetale 25-30g/zi. Necesarul zilnic de glucide va fi acoperit de pâine (200-250 g), fainoase (45-50 g), legume sub forma de cartofi (200-250 g), legume verzi (250-300 g), radacinoase (200 g); fructe (250-300 g). In functie de posibilitati, legumele si fructele se vor da crude. Ratia de glucide se va completa cu zahar si produse zaharoase - câte 50-55 g/zi. Copilul va trebui sa se alimenteze de 5 ori pe zi.

Alimentele vor fi pregatite cât mai variat, condimentate moderat, se vor evita alimentele prea sarate, prea iuti, sau prea prajite.

Se vor respecta orele de luare a mesei, precum si regulile igienice si de comportare în timpul mesei. Copiii vor lua masa de peferat împreuna cu parintii. Evitati sa faceti copilului observatii în timpul mesei pentru ca aceasta inhiba reflexele secretorii si poate provoca tulburari digestive.

Refuzul copilului de a mânca dimineata poate provoca cefa-lee, vertijuri, emotivitati excesive din cauza hipoglicemiei. De aceea copilului nu i se va permite sa plece dimineata la scoala pe nemâncate. Pentru acei care învata dupa amiaza se recomanda ca prânzul sa fie servit cu cel putin o ora sau cu jumatate de ora înainte de plecarea la scoala.


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta