Articole » Editorial » Good bye, Steve

Good bye, Steve

A venit in casele noastre prin televizor, odata cu documentarele pline de jivine care de care mai infricosatoare. "The Crocodile Hunter", pe numele sau Steve Irwin ne-a devenit repede familiar pentru fata lui inconfundabila de copil blond crescut insa ratacit in hainele de cercetas.

Cine nu-si aminteste pantalonii lui scurti, bocancii sau camasile cu maneci scurte kaki?

Ma uitam fascinat la el cum sfideaza moartea zi de zi apropiindu-se atat de tare ca noua dincolo de ecrane ni se facea frica. De prea multe ori a ispitit moartea parca, de fiecare data insa scapa. Doar era la televizor iar serialul lui era cu happy end, nu?

Pasiunea il facea pe Steve asa simpatic, ea il impingea mereu mai departe si pana la urma tot ea i-a fost fatala. Pasiunea lui este motivul randurilor de fata.

Ce am invatat eu de la Steve si de ce era el atat de important?

Mi-a schimbat modul de a privi animalele si de a ma raporta la ele.

In gesturile cu care le elibera la sfarsit puteai gaseai mai multa afectiune decat in pupaturile repede raspandite de oameni.

Am invatat ca fiecare animal, oricat de fioros ar parea si oricat de respingator, este o fiinta integrata in natura. Careia nu-i pasa de noi, oamenii obisnuiti sa fim mereu centrul universului. Noi oare cat suntem de naturali? Cat de naturale sunt mormanele de otel si beton sau staiile de benzina?

Animalele sunt asa cum sunt, nici frumoase nici urate, nici dragalase si nici respingatoare, dar demne de respect. Am invatat de la Steve ca sarpele ala care statea pe ramura era chiar frumos in culoarea lui verde aprins cu pete rosii. Si crocodilii care-si cara puii in gura puii proaspat iesiti din ou sau care odata crescuti vin sa vaneze antilopele care se adapa. Steve m-a invatat ca si ei sunt frumosi. Prin dragostea lui pentru ele, a transformat frica mea instinctiva in interes si respect. Ma uit la cei din Asia care origanizeaza spectacole in care baga mana ori capul in gura crocodilului... aia stupida lipsa de respect.

Steve a putut transmite mesajul prin carapacea mea de adult care se intareste tot mai mult... Inchipuiti-va cat de usor l-ar fi adoptat copii vostrii. Pentru noi toti, parinti sau copii Steve nu mai este de astazi.

Pentru noi Steve s-a transformat intr-un

"beautiful, beautiful snake with his incredible colorful skin. Look at those rings... Oooooh, he's getting a little nervous... don't worry mate, we're gonna leave you allone now. Off you go!"

 

Multumim.

 

Marius Ganuci


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta