Articole » Cu copilul la psiholog » Grup de formare pentru profesori, consilierii scolari, psihologi scolari si consilieri familiali

Grup de formare pentru profesori, consilierii scolari, psihologi scolari si consilieri familiali

 

Cuprinde:

  • Psihodrama
  • Terapie familiala psihanalitica

Grupul se adreseaza celor care se ocupa de grupuri educationale, de copii si de familii

Scopurile sunt:

  • insusirea modalitatilor de lucru cu copiii cu dificultati de adaptare,
  • lucrul cu grupuri de copii si adolescenti pentru stimularea creativitatii,
  • intelegerea situatiei unui copil in contextul relatiilor din familie
  • modalitati de interventie in cazul copiilor cu probleme sau familiilor in suferinta

Formarea este sustinuta de psihanalist Rosa Jaitin, Universitatea Paris V.

Formarea se desfasoara astfel:

  • Grup de psihodrama - sesiuni lunare cu durata de 6 ore
  • Sesiuni bi-anuale de TFP (terapie familiala psihanalitica) cu durata de 5 zile, 30 de ore.

Grupul de psihodrama este moderat de psiholog Claudiu Ganciu.

Taxa de inscriere este de 100 lei. Pentru inscriere este necesara prezentarea unui CV si a unui interviu.

Taxa de participare este de 100 lei / luna.

Sesiunile lunare se vor desfasura in Bucuresti, str. Nicolae Filipescu, nr 61, Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie.

Grupul poate sa fie organizat si in alte locatii, la cerere, in cazul in care exista un numar de solicitari care sa permita lucrul in grup 

Adrese contact:

TFP este o metoda terapeutica care se intemeiaza pe abordarea unitara a simptomelor unui individ ca expresie a unei suferinte familiale. TFP propune familiei un cadru analitic de grup care ofera conditiile unui spatiu in care se vor desfasura intalnirile grupului familial, care constituie obiectul observatiei si terapiei. TFP este un proces care mobilizeaza senzatii, emotii, imagini, amintiri, fantasme care vor aparea, punand la originea nasterii familiei, regresiile cele mai profunde, ancestrale, intr-un fond nediferentiat, intr-un fel de "fuziune transgenerationala".

TFP vizeaza prin intermediul cuvintelor, actiunilor, desenelor si jocurilor creand un spatiu terapeutic continator, o legatura intre analisti si familie.  
Ceea ce cere o familie in dificultate este sa fie continuta, adica sa poata incerca, gandi, elabora intr-un spatiu terapeutic securizant. Ceea ce noi oferim familiilor este un cadru de ascultare, in care noi ne abtinem de la orice judecta sau sfat, invitandu-i sa comunice liber (sa vorbeasca, sa se joace sau sa deseneze). Noi ascultam schimburile familiale facilitand circulatia ideilor familiei.  
Astfel, in sala de terapie, scaunele sunt asezate in cerc, cu un semicerc pentru familie si celalat pentru echipa de analisti. Adesea o masa permite copiilor sa deseneze sau sa se joace. In spatiul sedintei, noi diferentiem un continut manifest si un continut latent.  
Accesul la exprimarea legaturilor inconstiente este posibil prin prezenta interpretarilor psihanalistilor. Grupul familial mitic este actualizat prin reguli fundamentale care stabilesc cadrul de ascultare.

Rosa Jaitin

*doctor in psihologie clinica si psihanalist de grup si de familie;

*de origine argentiniana, a fost profesor la universitatea din Buenos Aires si acum este profesor asociat la universitatea Paris V

*este secretar cu afaceri internationale a Societatii Franceze de Terapie Familiala Psihanalitica si director al Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor); 
*a sustinut la sediul C.P.A.P. prima sesiune de formare teoretica si practica in T.F.P. (terapia familiala psihanalitica).


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta