Articole » Copilul la nastere » Inregistrarea nou-nascutului

Inregistrarea nou-nascutului

Pentru a putea inmatricula bebelusul nou nascut sunt necesari urmatorii pasi: 

In primul rand, conform legii trebuie declarata nasterea in maternitate, in termen de 3 zile de la eveniment.In urma declararii nasterii, biroul de declarari nou nascuti va elibera certificatul constatator al nasterii. Daca ati facut imprudenta sa nasteti acasa, acest certificat trebuie sa il luati de la dispensarul teritorial. Nu uitati sa aveti buletine, cerificate de casatorie, etc. Inmatricularea efectiva a nou-nascutului va trebui sa o faceti la primaria pe raza careia a avut loc nasterea , la Oficiul Starii Civile. In caz ca nu reusiti sa faceti inregistrarea in termen de 14 zile, sunteti pasibili de amenda....

Pentru inregistrarea copilului la Oficiul de Stare Civila sunt necesare urmatoarele:

Ø       certificatul constatator al nasterii in toate cazurile

Ø       Daca mama este casatorita, mai sunt necesare si actele de identitate ale parintilor si certificatul de casatorie in origina.

Ø       Daca mama este necasatorita si singura, mai este necesar actul de identitate al mamei copilului.

Ø     Daca mama este necasatorita, iar copilul este rezultatul unei relatii de concubinaj, tatal copilului dorind sa-si recunoasca paternitatea, pentru obtinerea certificatului de nastere sunt necesare urmatoarele acte: actele de identitate ale parintilor, si o declaratie de recunoastere a paternitatii semnata de ambii parinti in prezenta ofiterului de stare civila.


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta