Articole » Editorial » LITORAL BULGARESC

LITORAL BULGARESC

Anul acesta ne-am hotarat sa vedem Nisipurile de Aur si ne-am cazat la hotelul Berlin Golden Beach intr-un apartament de 4 stele.

Vacanta  in Bulgaria a fost de departe mult mai reusita decat cea de anul trecut de la Mamaia.

Concret: 7 zile cu masa dimineata si seara in regim de bufet suedez (adica mananci ce vrei si cat vrei), cazare in apartament de 50-60mp – 4 stele  - pret 800 Euro; la Mamaia un apartament de 4 stele cu bonuri valorice pentru dimineata si seara (cu care mori de foame daca esti mai gurmand) – pret 1200 Euro.

Nota bene: o camera de 4 stele cu 2 mese la Berlin Golden Beach ar fi fost 550 Euro. Concluzia apropos de pret este clara: Mai ieftin si nu mori de foame!

Mai mult decat atat personalul hotelului, al restaurantului si cel din toata statiunea mult mai primitor, binevoitor, politicos, zambitor, asa cum nu gasesti in Romania. Tot personalul facea eforturi sa invete cuvinte romanesti, iar unele restaurante chiar aveau meniuri in limba romana.

Eu personal, care sunt un mare carcotas, m-am simtit foarte bine si nu cred ca o sa mai calc pe litoralul romanesc pana nu vor face si banditii de la noi investitii si nu vor invata sa se poarte cu turistii.

Statiunea Nisipurile de Aur este curata, plaja la fel si apa marii fara alge. La hotel marea majoritate a turistilor erau nemti si romani, aveau program distractiv pentru copii, cu cantece si dansuri interactive si clovni. Pentru o familie cu copii acesta este locul ideal pentru petrecerea concediului.

Singura agentie de turism din 20 contactate care a putut sa ne obtina apartament a fost Easy Services. O agentie de care e bine sa va feriti este Perfect Tour, care ne-a tinut in sah 3 zile pana sa recunoasca neputinta lor de a rezerva apartamentul. Agentia care ne-a facut rezervarea are totusi si o bila neagra pentru ca nu ne-a spus ca trebuie pasapoarte pentru copii....

Daca vreti sa mergeti in Bulgaria cateva sfaturi practice:

- Faceti pasapoarte pentru copii sau inscrieti copiii pe pasaportul dumneavoastra, pentru ca altfel nu puteti trece granita cu copiii

- Sa aveti la intoarcerea in Romania la vama bulgareasca fix 6 EURO, pentru ca altfel nu o sa primiti rest si nici nu accepta LEVA (la vama bulgara sunt excroci mai mari decat la noi!) 

In orice caz concediul in Bulgaria in ansamblul lui, a fost mult mai reusit decat ar putea sa fie unul pe litoralul romanesc. Am vizitat si castelul Reginei Maria de la Balcic, am cumparat suveniruri si am mancat mancare cu specific bulgaresc, scrisa in romaneste pe meniunrile din Balcic. Apropos! Cei de acolo, in dorinta de a face pe placul turistilor romani au in meniu si ciorba de burta, la 2 Leva adica 4 lei...

Va recomand tuturor celor care s-au saturat de nesimtirea patronilor  si personalului de pe litoralul romanesc, sa va faceti vacanta in Bulgaria pentru ca este mai ieftin si cu mult mai bine. 


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta