Articole » Cu copilul la psiholog » Mama si copilul

Mama si copilul

Puiul de om se dezvolta in relatie cu mediul sau, in care mama si tata joaca un rol deosebit.

 

Copilul devine om in relatie, construindu-se in functie de ceea ce primeste, intelege, ofera si i se primeste alaturi de cei care ii devin dragi, pentru ca traieste alaturi de ei si are nevoie de ei.

 

Daca apar probleme in dezvoltarea psihologica, aceastea pot fi corectate cu adevarat tot in cadrul aceleaiasi relatii, in cadrul familiei din care copilul provine.

 

Agitatia, lipsa de atentie, tristetea, absenta, neadaptarea, problemele de comportament, apatia, agresivitatea sunt doar raspunsuri ale copilului la anumite situatii, modalitati prin care el reactioneaza si incearca sa faca fata.

 

Cata sa putem corecta aceste probleme este nevoie de implicarea familiei, de corectia modului in care adultii se raporteaza la problema copilului.

 

Mama si copilul este o modalitate de terapie in doi, in care copilul este analizat in actiune si in relatie cu familia lui.

 

Metodele de lucru sunt in functie de problemele abordate: psihodrama (jocul de rol, constructia de povesti, analiza situationala), desenul, modelajul, jocul cu personaje.

 

Catalina Hetel este actrita, asistent social principal cu drept de libera practica si psihoterapeut cu formare in psihodrama.

A coordonat numeroase proiecte de devoltare personala pentru copii cu probleme de comportament si adaptare.

Conduce sesiuni de terapie individuale si grupuri terapeutice.

 

Contact:

catalina@hetel.ro

catalinahetel@yahoo.com

www.hetel.ro 

http://www.psihologu.ro/cabinet-online/ 

0723248727

0766423297


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta