Articole » Preconceptia » Testele de sarcina

Testele de sarcina

Cum funcţionează un test de sarcină?

Toate testele de sarcină trebuie să depisteze existenţa unui anumit hormon în urina sau sângele femeii. Acest hormon, gonadotropina corionică umană (HCG), este prezent numai la femeile însărcinate.

Există diferenţe între teste?

Ai la dispoziţie două tipuri de test: cel de urină şi cel de sânge. Amândouă verifică dacă există hormonul sarcinii în organism. Primul test este accesibil ca preţ, se găseşte în orice farmacie şi poate fi făcut acasă. Acesta depistează dacă există urme de hormoni HCG în urină. Toate mărcile de teste oferă instrucţiuni de folosire şi de citire a rezultatelor, aşa că în 5-10 minute de la efectuarea testului poţi ştii dacă eşti sau un însărcinată. Atunci când testul iese pozitiv, trebuie să îţi consulţi medicul ginecolog pentru un test de sânge şi un examen pelvic, pentru o siguranţă de 100%. Testele de urină au, în general, o precizie de 98%.

Al doilea tip de test este cel de sânge. Acesta măsoară cantitatea exactă de hormoni HCG din sângele pacientei, fiind foarte precis. Aceste teste depistează o sarcină foarte devreme, putând să îţi spună dacă eşti însărcinată în 6-8 zile de la ovulaţie.

Majoritatea testelor de urină pot depista o sarcină după două săptămâni de la ovulaţie. Există, însă, şi teste mai precise care pot depista sarcina la 6 zile după concepere, sau chiar din a doua zi de întârziere a ciclului menstrual.

Cum se face un test de sarcină acasă?

Testele de sarcină au diferite modalităţi de utilizare. Unele presupun colectarea urinei într-un vas şi menţinerea testului în vas timp de 5-10 minute. Altele se efectuează prin picurarea a câteva picături de urină, cu ajutorul unei pipete, direct pe suprafaţa de test marcată.

De obicei este recomandat să repeţi testul de urină după câteva zile, mai ales dacă a ieşit pozitiv, pentru că există posibilitatea să nu-l fi efectuat corect sau chiar să fie expirat şi atunci rezultatul nu mai este valabil.

Ce poate influenţa un test de sarcină?

Cele mai multe medicamente, inclusiv anticoncepţionalele şi antibioticele nu ar trebui să influenţeze un test de sarcină făcut acasă. Doar acele medicamente care conţin hormonul HCG pot influenţa rezultatul, acesta ieşind pozitiv. Aceste medicamente sunt prescrise de obicei pentru tratarea infertilităţii.

Medicul are ultimul cuvant

Orice femeie gravida trebuie sa se prezinte cat mai devreme la medicul de familie pentru consultatia prenatala. Eficienta consultatiei prenatale este cu atat mai mare cu cat prima consultatie se face mai precoce (in saptamana a 6-a de sarcina).

Prima consultatie prenatala are ca scop verificarea diagnosticului de sarcina. Semne sugestive pentru sarcina sunt: amenoreea (lipsa menstruatiei), tulburari digestive (greturi, varsaturi), modificari ale sanilor, tulburari urinare (urinare mai frecventa). Testul de sarcina pozitiv este un semn probabil pentru sarcina dar semnul de certitudine este examenul ecografic care pune in evidenta sacul embrionar si pozitia lui la nivelul uterului sau in afara acestuia.

Tot cu ocazia primei consultatii se vor indica analizele obligatorii: grup sangvin si Rh, hemograma, VDRL(RBW), test HIV, examenul sumar de urina, glicemia, examen citobacteriologic vaginal si, in functie de aprecierea medicului, si alte analize aditionale.


Taguri:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta