Utile

Utile >> Retete pentru bebelusi


Inapoi

Supa crema de legume
Ingrediente: - 500 ml apa - 250 g zarzavat (dovlecei, morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, frunze de patrunjel, spanac) - doua lingurite de faina. supa crema ;) - o jumatate de galbenus de ou, o lingurita de unt - verdeata - sare - 100 ml lapte Mod de preparare: Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte bine. Dupa ce au fiert, se strecoara apa iar zarzavatul se paseaza de cateva ori printr-o sita deasa. Piureul obtinut din zarzavat se aseaza in supa strecurata si se pune din nou la fiert. Intre timp se pregateste un sos din 5 g unt, 5 g faina si 100 ml lapte. Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca. NU se lasa pana rumeneste si se stinge cu laptele. Se lasa sa fiarba inca vreo 10 minute la foc slab. Peste acest sos se toarna supa si se lasa in continuare la fiert intre 5 si 10 minute. Se bate constant pentru a nu se prinde de vas. Dupa ce a fiert destul se adauga verdeata tocata foarte marunt. Pentru sugari intre 6 si 9-10 luni putem adauga chiar un galbenus de ou fiert (sau jumatate), pasat cu putin lapte si bine amestecat in supa. La sugarii peste 10-11 luni jumatatea de galbenus poate fi adaugata chiar cruda, amestecata in apa si apoi in supa fierbinte foarte bine. Poti adauga la final o lingurita de zeama de lamaie sau suc de rosii. Pentru vitamine.
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:


Piept de pui cu legume (dupa 5 luni)
(preparare: 15 min./fierbere: 2 ore) 20 g piept de pui 1 morcov 1 nap 1 mana de fasole verde extra-fina 1 mana de boabe de mazare 1 frunza de patrunjel 1 cubulet de unt sare Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala patrunjelul. Se pun toate legumele intr-o cratita cu apa rece in care s-a adaugat un varf de sare si se fierbe 2 ore la foc mic. Se adauga pieptul de pui cu 10 minute inainte de stingerea focului. Se pune apoi continutul cratitei in mixer dupa ce s-a adaugat cubuletul de unt.
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:


Pui cu piersici (dupa 6 luni)
30 g de carne de pui fiarta, dezosata si taiata marunt 30 g de orez brun fiert 1 piersica coapta 1 lingura cu suc de piersici 1 lingura cu lapte semismantanit (pasteurizat) 1 lingurita cu germeni de griu Se amesteca toate ingredientele si se toaca sumar cu robotul de bucatarie. Se serveste. Se obtine o combinatie delicioasa, usor de preparat si adorata de copii! Reteta merita incercata!
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:


Pui cu grapefrut (dupa 6 luni)
20 g de piept de pui fiert si taiat marunt (sau escalop de curca) jumatate de grepfrut roz 120 g de iaurt gros (40% grasime) 1 fir de hasmatuchi Se curata grepfrutul, se desface in felii, se indeparteaza pielita fina care inconjoara pulpa fructului si se scot samburii. Se aseaza bucatile de grepfrut intr-o farfurie adanca, se adauga iaurtul gros si se striveste totul cat mai bine. Se spala si se taie marunt hasmatuchi. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine o crema. Se serveste. (Se recomanda ca acest fel de mancare sa fie servit rece).
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:


Pui cu orez si morcovi (dupa 8 luni)
40 g de carne de pui (a se evita grasimea) 30 g de orez 1 morcov mare ras 250 ml de apa o bucatica de unt 2 linguri cu suc de portocale Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se scurg toate, se pun pe o farfurie adanca si se amesteca cu untul si cu sucul de portocale. Se poate servi.
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:


Chiftelute din piept de pui
peste 10 luni 1Piept de pui, 1 ardeiverde/rosu,1 ou,2 fire ceapa verde, 2 catei usturoi,1 rosie mica,sare,piper. Se dezoseaza pieptul, se taie fasii si se pune in robot/mixer cu celelalte ingrediente spre a fi tocate. Din pasta rezultata, se ia cu lingurita si se ruleaza prin faina, rezultand o chifteluta. Se prajesc in ulei in ceaun sau tigaita.
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:


CIORBA DE CARNE DE VACA CU PERISOARE
de la 5 luni - 500 g apa, - 200 g carne fara os, - 2 cepe mici, - 1 morcov, - 1 radacina patrunjel, - 150-200 g os de vaca, - 2 lingurite orez, - patrunjel verde, - sare. Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500 g. Cand da in clocot se adauga zarzavatul, spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel. Separat se toaca carnea, se adauga putin miez de paine alba, un praf sare. Se fac perisoare care se pun in supa. Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si smantana.
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:


Desert (foarte simplu)
1 an 2 biscuiti patrati iaurt de fructe sirop capsuni zahar praf puneti biscuitii in sirop cam 1 minut. puneti apoi pe o farfurie, ungeti biscuitii cu iaurt de fructe apoi puneti altul deasupra si ungeti tot asa, deasupra puneti capsuna taiata in feliute subtiri si presarati un pic de zahar praf pe deasupra. in caz ca nu aveti capsuna puteti pune altceva de exemplu piersici din compot sau alte fructe. pt. copii de 18 luni puteti pune si m&m bomboane.
Contact:
Email:
Telefon:
Adresa:
 
 
 
© 2008 copiii.ro — Sitemap
Linkuri : Alcooltest Contabilitate
Parteneri : Mos Craciun Aer conditionat Terapie Reteta